Rundtur fra Sigersvoll på Lista

Vi finner stadig nye turområder her på Lista.  I dag staret vi turen fra Sigersvoll, helt nord på Listalandet.  Vi har vært i nærheten før, men ikke akkurat her.
Det var meldt overskyet vær i dag, og det ble det stortsett, men glimrende turvær. Vi staret helt nede ved sjøkanten, og gikk bratt oppover i terrenget på kjerrevei. Tok etterhvert av fra veien og gikk inn i en fin skog, utrolig grønt og fint her!img_1242Videre gikk vi den siste oppstigningen til Kjelen (200 moh). Herfra hadde vi fantastisk utsikt, blant annet utover Eidsfjorden.img_1236Helt oppe på toppen av fjellet er det en liten jettegryte, kan ikke huske å ha sett en slik plassering av jettegryte tidligere, på det høyeste punktet, men artig å se!img_1232Nede igjen fra fjellet gikk vi videre innover og ned til Frøystivatnet. Der smakte det godt med turens første kaffekopp.img_1202Dette er ett vann det er lov å fiske i, vi så småfisk som hoppet, så hit blir det turer senere.img_1229Derfra fortsatte vi videre på kjerreveien, som etterhvert gikk over til sti og så et tråkk gjennom et gammelt hogstfelt, før den siste stigningen opp mot Villheia.  Fra vannet og et godt stykke oppover var stien dårlig merket, og ikke lett å finne. Her har det nok ikke gått så mange den senere tiden, men etter litt bushing og klatring kom vi opp til veien som går mellom vindmøllene.

Der fant vi en fin plass og spiste nistepakken og drakk kaffe.img_1213Fra den østligste vindmølla i Lista vindmøllepark fulgte vi ett tråkk som senere ble til sti ned til kjerreveien som svinger seg nedover mot Listeid. Denne delen har vi gått tidligere, så her er det bare å følge veien.img_1216Derfra fulgte vi bilveien tilbake til der vi staret, ved brygga på Sigersvoll.img_1219Her et track fra turen:img_1277Her en video fra dagens tur:

Ha en fortsatt fin søndagskveld:-)

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: