Tur til Knygen

Nå er vårværet på vei tilbake her på Lista, og selv med lettskyet vær ble det en fin dag i dag. Det kryr av steder å dra på tur i Farsund kommune; i fin skog, lange strender og topper med fantastisk utsikt.  Det ble en tur av sistnevnte kategori i dag, med 3 utsiktspunkt. Tara, Gry og jeg staret fra Ravneheiveien og gikk oppover traktorvei og innover Solbjørgdalen.  Passerte etterhvert Lihagen, en gammel godt bevart gård. Denne ble fraflyttet for mange år siden, men det er beiteområde der i dag.img_1007Etter et fint myrområde, gikk vi en kort, men ganske bratt oppstigning den siste biten opp til utsiktspunktet på Knygen (244 moh).  Herfra hadde vi fin utsikt i flere retninger, blant annet ned til Lyngdalsfjord, Farsund sentrum, Listahalvøya og langt utover i skjærgården og Nordsjøen.img_1011Her tok vi en liten pause og en kaffekopp, før vi gikk tilbake i retning Solbjørg på umerket sti i kupert terreng.img_1067Vi har vært på på gården til Solbjørg tidligere, men da var det snø og ikke så fint vær som i dag.

De mange grunnmurene rundt hovedhuset vitner om at dette har vært en ganske stor gård.  I dag er det bare hovedhuset som står igjen.img_1069 Fikk en kikk gjennom gangdøra som er låst, det ser ut som at alt inventar står der slik det engang ble forlatt.img_1024Videre gikk vi i fin gammel skog, og kom snart til et nytt utsiktspunkt.  Der smakte det godt med niste og kaffe mens vi nøt utsikten, nå litt mer østover.img_1027Vi fortsatt videre til Heigrelunden, hvor det også er fin utsikt, før runden etterhvert går tilbake ned til traktorveien igjen.img_1068Her en video fra dagens tur:

Ha en fortsatt fin søndagskveld:-)

 

 

Ett svar til “Tur til Knygen”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: