Høyt og lavt i påsken

Da er påsken over for denne gang, og i år som de siste årene, ble det hjemmepåske. Eneste forskjellen fra de siste årene, er at hjemme ikke lenger er Oslo, men Lista. Da blir det turer i nærområdet. Det har vært flott påskevær, opphold helt siden sist lørdag, mer enn en uke uten regn, det er lenge siden. Har vært litt kjørlig vind, men det er bare å kle seg godt, det er vi blitt vant til her. Først i går og i dag det har kommet litt nedbør igjen.Etter turen til Hidra skjærtorsdag, har vi vært på turer både nede ved sjøen og oppe i «fjellene».  img_0910Fredag hadde vi en fin tur fra Lista fyr til Stavstø, har jo gått her tidligere, men det var så fint å gå fra Lista fyr i strålende sol. Tok det med ro, og benyttet anledingen til å bare sitte nede i fjæra å se på sjøen, og fuglelivet.img_0900Så lenge Tara har noe å se ut over, liker også hun å ta det med ro. Det var en god del folk ute for å se på fuglelivet, og på fyret vrimlet det av både store og små.img_0928Påskeaften gikk vi bare en liten tur ned Logedalen, det er starten på en litt mer krevende tur som vi skal ta senere.img_0933
Vi startet ved Herad kirke og fulgte veien innover, etterhvert ble dette skogsbilvei som gikk slakt ned mot Logedalstjønn, før vi var ute ved Framvaren. Den har vi nå vært i nærheten av mange ganger, men på forskjellige plasser. Det var god temperatur i den lune dalen, bare nede ved sjøen det var litt luftig. Men ikke mer enn at vi selvfølgelig satt i vannkanten med en kaffekopp.img_0922Etterpå gikk vi samme vei tilbake.img_0945I går var planen å kjøre litt rundt for å sondere hvordan snøforholdene er i de litt høyere partiene rundt her. Det har vært såpass kjølig om nettene, at vi var usikre på hva som har smeltet. Blandt annet kjørte vi fra Åpta videre mot Lyngdal, men på oversiden av fjorden som går innover, på en smal grusvei. Når vi kom til ett av stedene vi har hatt på ønskelista, var det faktisk helt fritt for snø, og dermed ble fristelsen for stor, så vi tok sekken på ryggen, og la i vei på skogsbilvei de 2 kilometerne opp til Kalåskniben.img_0952 Også her i området ligger det flyttsteiner på vippen på mange topper, artig å se hva isen i sin tid har flyttet.img_0954
Vi stoppet ved telemasten, og hadde fin utsikt i alle retninger, selv i regnværet. I klarvær er det nok helt fantastisk å stå der å kikke. Selve toppunktet ligger rett bak masten (504 moh). Hit skal vi nok tilbake en klarværsdag, og gå litt mer rundt i ett fantastisk flott terreng.img_0980I dag ble det en veldig rolig tur i Farsund. Først fikk Tara løpe litt fritt i hundeluftegården på Mosvoll før vi gikk en rundløype i Bulandsområdet. img_0976På turen fant vi litt chaga. Det passet fint fint for vi har ikke mye igjen av tidligere «fangst». img_0978
Når vi er rundt i området, ser vi stadig rester etter gamle jordbruksredskaper. Dette er rester etter en gammel traktor av merket Mc Cormick.img_0973Ikke de store utfluktene disse dagene, men vi har vært mye ute, og har hatt en fin påske!

Her en kort video fra de siste dagene av påsken:

Ha en fortsatt fin mandagskveld:-)

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: