Fin dag på Hidra

Fra flere steder her på Lista kan vi se over til øya Hidra, og vi har snakket om å ta en tur dit.  Vi stod tidlig opp i dag og etter en god frokost og pakking av tursekk la vi i vei. Halvannen time senere hadde vi passert Flekkefjord, en kort ferjetur mellom Kvelland og Launes og parkerte i Rasvåg. Her fra fergekaia i Kvelland.img_0844Øyas høyeste punkt, Langelandsfjella, ligger på 291 moh. og dit ville vi i dag.  img_0892Det var temmelig bratt oppover en kjerrevei i starten av turen, men etterhvert flatet terrenget ut og gikk i fin bjerkeskog.  img_0893De siste 500 meterne gikk i bratt sti opp til toppunktet.  Vi fant et lunt sted og tok en kopp kaffe før de siste høydemeterne opp.img_0887Det var lurt, for på toppen blåste det skikkelig, iskald vind. Til gjengjeld fikk vi en fantastisk utsikt i alle retninger. img_0847-1Vi fulgte samme vei ned igjen, men det var alternative stier, som vi helt sikkert vil ta ved en senere anledning. Matpakken og mer kaffe tok vi i bjerkeskogen før de siste bakkene nedover.img_0894Avsluttet med en liten rusletur i det litte tettstedet Rasvåg, med sine idylliske småhus og båthus helt nede i sjøkanten.  Dette er nok et populært sted, spesielt om sommeren.

Det var overskyet og litt småkaldt i dag, men vi har hatt noen flotte dager tidligere denne uka.  Ha har vi puslet litt i hagen, og Tara koser seg og ser på.img_0812Vi har også gått bryggelangs i Farsund.img_0891Og sist, men ikke minst, har vi hatt noen fantastiskde solnedganger.

Her en video fra dagens tur:

Ha en fortsatt fin skjærtorsdag:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: