Nesheimsanden – Borhaug

I dag startet vi turen midt på Nesheimsanden i flott vårvær.  Lista har mange kilometer med strender, og i dag gikk Tara, Gry og jeg 10 kilometer langs den fantastiske kysten her i sand, på sanddyner, gjennom beiteområder, og forbi rorbuer og koselige småhus.img_0679

img_0671Vi gikk ikke fort, for det er så mye fint å se på, og vi er jo nye her. Sola varmet godt da vi rundet Fuglevika, og ved Langhuset på Lista tok vi en kopp kaffe.img_0688Fuglevika er et fuglereservat. Her ligger Lista Langhus, Longhouse. Huset er inspirert av det typiske Lista- og jærhuset man kan finne rundt i regionen. Herfra kan du på visningsrommet studere fugler hver søndag og i skoleferien. img_0594Etterhvert kom tåka sivende inn fra havet og det ble litt kjøligere, men fin temperatur å gå tur i.  img_0694De siste dagene har det blitt merkebart mer fugl her, og på nesten hver stein i strandkanten satt de og koste seg.  Fint å høre på samspillet av fuglekvitter og bølgene som slår mot land.  img_0682Tara er jo en elghund, men synes fuglene er spennende også. Hun liker å titte på dem, men vi har henne selvfølgelig i bånd og passer godt på at hun ikke forstyrrer dem.img_0687

Tåka forsvant like fort som den kom og rundt Tjørveneset fikk vi sol igjen.img_0675 Vi avsluttet turen inn til Vestbygda og Borhaug, ett av tettstedene her på Lista.img_0674Her en video fra turen:

Ha en fortsatt fin lørdagskveld:-)

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: