Listeidtur

Denne uken har Tara og jeg hatt mange fine, men korte turer i nærområdet.  Været har vært veldig varierende, men alltid fint ¨å komme ut.  En av dagene var vi oppe ved Kleivlandsvannet.img_8720Uansett hvor vi går virker det som Tara koser seg og er stadig på spor etter rådyr, som det er mye av rundt her, men hun er selvfølgelig i bånd.img_8714I dag ble det en litt lengre tur. Tara, Gry og jeg kjørte helt nordøst på Listalandet.  Der parkerte vi bilen noen hundre meter fra brygga i Listeid.  Derfra går det en gammel kjerrevei sørover mot Listeidlia.  Til å være i januar var det utrolig grønt og fint der, i gammel fin skog.img_8915Etterhvert kom vi inn i Listeid naturreservat, hvor det er spesielle bergarter og blant annet edel-løvskog.img_8732På vei tilbake fulgte vi en sti oppover i retning Skistad, men stoppet etter noen hundre meter. Der smakte det godt med kaffe og smultringer vi fikk av Torunn og Trond da de var her før jul.img_8731

Før vi kom ned til utgangspunktet tok av av på en annen kjerrevei som slynget seg oppover i lia.  Selv om den går inne i skog var det fin utsikt ned til Framvaren og fjellene rundt.img_8750I enden av veien fortsatte vi på sti videre oppover mot Lista vindmøllepark.  Vi snudde rett før vi var oppe ved den første vindmølla. Er ikke kjent i dette terrenget ennå, og ville være sikre på at vi kom ned igjen før det mørknet.img_8742Det blåste litt der oppe, så vi stoppet litt ned i lia og tok en ny kopp kaffe og flere smultringer.img_8912Langs stien fant jeg en gammel rusten øks. Den ligger nå i cola for å få bort den værste rusten, så får vi se hva som blir igjen.

På turen i dag hadde vi både sol og regn, men fin temperatur. Dette blir nok et av mange områder vi skal tilbake til.

Her en video fra dagens tur:

Ha en fortsatt fin lørdagskveld:-)

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: