Godt nytt år

Om noen timer er nok et år over.  Selv om det tok litt tid, ble det etterhvert mange fine turer rundt om i landet i år også.  De første månedene ble det mest turer i de flotte markene som omkranser Oslo.  img_4715Når jeg ser tilbake i bildearkivet for 2022 er det mange fine plasser vi har besøkt i Norges land. I år var det ikke bare Gry og meg som var på disse turene. 13.mai var vi så heldige å få overta Tara, en fantastisk fin grå elghund.img_2784Dette er det første bildet av Tara og meg.  Etterhvert har det blitt mange bilder av henne. img_3287Tara liker å ligge i telt, og allerede 2. natten etter at hun kom til oss ble det en telttur i Østfold.

 

Ikke lenge etter tok vi turer opp til Hedmarkasvidda, også der med telting i fin natur.

 

I juli var jeg en tur til Bergen hos sønnen min Fredrik og gutta hans, Rolf- Andreas og Marius.  Også der ble det telttur, i fantastisk fint sommervær, og flere fine dagsturer.

Årets hovedtur startet 1.august.  Målet med denne turen var en lengre tur i Børgefjell nasjonalpark.  På tur nordover forstod vi snart at været ikke var på vår side for en slik tur.  Derfor valgte vi å ta noen dager hos Victor, Anita og Arne Inge i Ulsteinvik.  Også der var det regnvær, men vi gikk noen fine turer allikevel. Blant annet var vi oppe på Hasundhornet i kraftig vind og mye regn (bilde helt øverst).img_5254Etter noen dager der dro vi videre nordover, i håp om at været ville bedre seg i Børgefjell.  Det gjorde imidlertid ikke det, så da fikk turen videre til Bjerka, hvor Gry’s tidligere kollega Hedvig nylig hadde flyttet til. Også der var det kraftig regnvær, men en dag var det såpass fint at vi tok turen opp til Rabothytta i Okstindane.img_5530Dette området er spennende og det høyeste fjellområdet i Nordnorge, og har fortjent flere dagers tur ved en senere anledning. img_5463Værutsiktene for resten av tiden vi hadde til rådighet på denne turen ble bare værre og værre i Børgefjell, så vi måtte gi opp det i år.  I Femunden var det meldt fint vær, det er også ett område som har stått på ønskelista lenge.Så etter et par dager på Røros, hvor vi pakket tursekkene, gikk vi ombord i M/S Fæmund II og seilte innover på Femunden.img_5714Vi gikk i land ved Jonasvollen på vestsiden av vannet.  Vi hadde tunge tursekker så vi gikk ikke fort, bare loffet rundt i flott natur. Etter 5 dager var vi tilbake i nordenden, ved Synnevika, etter en tur i fantastisk natur.img_5646

img_5743

img_5707Etter noen dager i Oslo tok vi turer oppover Gudbrandsdalen igjen, og hadde et par fine dager i Ringebufjellet.

Alle turer kan ikke være like lange, viktigste er å være ute. Det ble mange artige turer rundt på Østlandet, det er alltid ett nytt sted å utforske. Blandt annet her fra Mistberget.

Siste delen av høsten ble det stort sett turer i nærområdet i både Solemskogen og Østmarka. Dette er steder vi sikkert kommer til å savne nå som vi har flyttet til Lista helt sør i Norge. Men det er mer enn nok av flott turterreng her i denne delen av landet å utforske også, her ligger Kleivelandsvatnet rett i nærheten av hvor vi bor.img_7162Ser fram til når dagene blir litt lenger og lysere, og det spirer og gror igjen, spennende!img_7997Takk for i år, og GODT NYTT ÅR:-)

 

 

 

2 svar til “Godt nytt år”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: