Juletur med julemiddag

Alle har sine juletradisjoner.  Det har også vi.  Mens de fleste passer på at ribba blir riktig stekt, pakker vi tursekken og drar avgårde.   Denne julen valgte Tara, Gry og jeg en tur fra Straumen i Vanse og gikk innover langs Framvaren og oppover Bøensbakken.  Denne stabbesteinsveien er nærmest hugget inn i fjellsiden, jevnt stigende oppover langs Framvaren, en fjordarm som i 2013 ble vernet som marint verneområde.img_8223Veien går rett under bratte fjellsider. Den kryper oppover, dette var kjørevei helt fram til 1965. Det sto skilt nederst i bakken om at stein og is kunne rase, og det hadde det gjort flere steder. Derfor valgte vi etterhvert å snu, det har jo vært både kulde og mildvær i de siste dagene, det påvirker jo begge deler.

img_8171Derfor kjørte vi til Havika i stedenfor, vi skulle jo spise middag ute, det er vå¨r juletradisjon. Vi kom frem til stranda og sjøen idet mørket senket seg. Vi fant en fin lun plass nede ved sjøen, som skjermet godt for vinden, og da vi hadde fått fyr på bålet var det mørkt. Bålet varmet godt, og er alltid flott å se på.img_8228Der stekte vi årets julemiddag som bestod av reinsdyr, poteter, bacon og sopp.  Dette smakte virkelig godt.  Tara, som vanligvis spiser tørrfor, fikk også smake.  Det er jo tross alt julaften. Til dessert hadde vi riskrem, som så mange andre i kveld.img_8182Her en video fra dagen og kveldens tur:

Ha en fortsatt fin julaften:-)

2 svar til “Juletur med julemiddag”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: