Heigrelunden og Solbjørg i Farsund

Vi kom litt sent avgårde i dag, så vi valgte en rundtur som ikke er så lang, det blir tidlig mørkt på denne tiden av året.  Startet fra Ravneheiveien rett før Dalland. Etter en kort oppoverbakke på traktorvei flatet terrengen ut, og vi fortsatte i kupert landskap.  Det kom noe snø i går, så i dag gikk vi i nysnø ingen andre enn dyr hadde gått i.  Dyrespor var det imidlertid mye av, blant annet etter rev, rådyr, elg og ekorn.img_7849Etterhvert kom vi til et utsiktspunkt med utsikt til Lyngdalsfjorden, fantastisk kystlandskap, og langt ut i havet.img_7828Der tok vi et kaffestopp og nøt utsikten. Det kjennes kaldere når vinden får ta her på de litt åpne stedene, selv om det bare er ett par minusgrader.img_7831Vi passerte også Solbjørg, hvor det står et gammelt hus som en gang i tiden var eid av en dame med samme navn. Tok en titt inn i et av vinduene, og der så det fortsatt fullt møblert ut.

Med nysnø er det ikke alltid like lett å se stien, spesielt i ukjent terreng. Vi mistet retningen ett par ganger, men som vanlig er det bare gøy å bushe litt, så lenge vi har retningen.img_7839Snøen dekker også noen issvuller, da gjelder å ta det pent, spesielt i de litt bratte partiene. På slutten var det blåmerket, og det hjalp. Runden avsluttes tilbake på traktorveien vi startet på, akkurat i det sola gikk ned for dagen. Etter turen vanker det litt smågodt på Tara.img_7833
Denne turen var ikke lang, men alt her er nytt og spennende for oss.img_7884I dag hadde vi Tara i langline, slik at hun fikk svinset litt ekstra over større områder, og det likte hun, og synes det er artig å følge spor av dyr som har krysset stien.

Her en video fra dagens tur:

Ha en fortsatt fin lørdagskveld:-)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: