Tur i Romeriksåsen

Det var godt og varmt på turen i dag, som gikk i Romeriksåsen. Sammen med turvenninne Gry og hennes kollega Hedvik startet jeg  fra Veståsen skole i Gjerdrum kommune. img_2672Passerte fine Lysdammen og fulgte blåstien innover i skogen, og oppover til Buvatnet.

Der tok vi turens første kaffestopp.  Sola varmet godt, men heldigvis var det litt trekk i lufta, særlig i høyden.img_2684Fra Buvatnet er det kort vei til DNT’s hytte Spikertjenhytta, som ligger rett ved Spikertjernet, som lå speilblankt i dag.  Her har jeg overnattet tidligere på en av mine mange turer.img_2717Rett før tjernet møtte vi på denne stålormen, alltid gøy å se.  img_2721Det ble et stopp også på stien sørover mot Busterudvangen.  Stien går stort sett sammen med skiløypa. Det er åpent og fint å gå, men en del stigning.
På Busterudvangen pratet vi litt med en hyggelig kar og hunden hans Ajax, som hadde vært ute på tur siden fredag, alltid trivelig å prate med andre som liker å være ute på tur. img_2714
Fra Busterudvangen og tilbake til startpunktet går det mye nedover i fin skog, men også på rester av skiløypene, som fortsatt har litt råtten snø igjen.img_2688Etter 13 km var vi fremme, etter en veldig fin tur. Litt bløtt enkelte steder, særlig nær myrområder, men ellers fint og tørt på stiene.  img_2726Her en kort video fra dagens tur:

 

Ha en fortsatt fin lørdagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: