Bogerfløyta rundt

Det er alltid artig å bli kjent på nye steder. Har gått flere forskjellige steder rundt Kongsvinger, men det er mye å ta av her, så i dag ble det tur i nytt område.

img_2158I lett tåke og duskregn startet turvenninne Gry og jeg på dagens rundtur fra Vardefortet. Det lå både is og snø rundt der vi startet, så det var bare å sko seg med ispigger med en gang. Runden vi gikk er en del av en fin natursti som ble åpnet i 1976, og som er oppgradert med fine info tavler mange ganger, senest i 2016. img_2170Stien går på øststiden av Bogerfløyta. Den går i gammel skog og åpne landskap, flott utsiktspunkt med fint utsyn nordover mot bl. a. Glomma, Brandvald og Roverud. Videre over Trettbråten, en plass det har bodd folk fra første halvdel av 1700 tallet, og helt fram til 1889. Det er ikke noe igjen av husene her nå, i 1962 ble de nedlagte åkrene beplantet med gran, som fortsatt blir plantet her.img_2156Runden går ett lite stykke forbi Bogerfløyta, på skogsbilvei til rett før Bogersjøen. Der går stien inn mot sydenden over en liten demning. Her var det utrolig flott å bare sitte å se ut, her er det sikkert fantastisk om sommeren. img_2168Videre rundt og tilbake langs Bogerføyta, nå på vestsiden. Helt i syd ved vannet er det fint å ta en rast og spise matpakke, før turen går tilbake mot Vardåsen og fortet igjen.img_2164

Det har vært veldig stille og fint å gå i dag, mens fuglene virkelig har kost seg, du kan høre på videoen hvor lystig de synger gjennom hele turen.img_2159Underlaget er tungt å gå, håper dette var en av de siste turene på råtten snø og bløtt underlag før det våres for fullt.img_2126Det blir nok en tur tilbake til dette området også, når stiene har fått tørket opp.img_2153

Her en video fra dagens tur:

Ha en fortsatt fin skjærtorsdagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: