Tur til Hølands varde

Vanligvis forsvinner snøen og isen litt tidligere lenger sørover.  Håpet var en tur uten nettopp dette under føttene i dag.  Etter en del kilometer sørover fra Fetsund startet jeg dagens tur sammen med turvenninne Gry fra Ovrum i Aurskog Høland kommune. img_1785Møtte raskt på isete sti, så isbroddene kom raskt på i dag også.  Det gikk jevnt oppover mot Ovrumdamtjennet. Dette partiet av stien ligger i skyggesiden, og flere steder var fjellsiden dekt av is.img_1744Derfra gikk stien i kupert terreng videre vestover.  img_1753Passerte flere fine små tjern , og tok etter noen kilometer av på skogsbilvei i Knektedalen og fulgte denne opp mot Hølands varde.  img_1748Ifølge kartet slutter denne veien et stykke fra selve toppen.  Veien er imidlertid forlenget, og slynger seg rundt åsen.  Gikk et stykke på denne, men tok etterhvert av og bushet oppover mot selve toppen.img_1784Fra toppen, som ligger på 353 moh, bestemte vi oss for å  bushe rett sørover til vi kom ned på stien igjen.  Det ble en fin tur i fint terreng til vi traff på stien igjen mellom Hansketjenn og Motjenn.  Derfra fulgte vi stien tilbake.img_1790Stien er en liten bit av Flyktningeruta, som ble brukt under 2.verdenskrig og går fra Skullerud og østover til Sverige.  Den er på litt over 10 mil, og går i perioder i ganske ulent terreng. Planen er å gå denne ruta senere, forhåpentligvis i år.img_1786

Etter  litt over 13 kilometer var turen over.  Brukte lang tid i dag, og tok flere kaffestopp underveis i det litt kjølige, men flotte vårværet. img_1794

Her en video fra dagens tur:

Ha en fortsatt fin lørdagskveld:-)

 

Ett svar til “Tur til Hølands varde”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: