Bursdagstur med Hedvig

Det er en stund siden Hedvig har vært med turvenninne Gry og meg på tur, i dag var det på tide igjen! Vi startet turen fra skihytta ved lysløypa i Spydeberg. Deler av denne runden har jeg gått før, men i dag gikk vi motsatt vei, startet å gå retning Vøyentangen, ned mot Lyseren.img_1219Her ligger det noen hytter fint til, sikkert flott her om sommeren. Derfra gikk stien opp mot Lyserenfjellet, der tok vi dagens første kaffekopp.img_1200

img_1224Videre rundt Gulltjernmosen naturreservat. Derfra gikk vi til Skimtefjellhytta, hvor vi diskuterte veien videre over en kaffe. Hadde ikke bestemt hvilken rute vi skulle velge videre, om vi skulle gå over Skrimtefjell eller om vi skulle gå videre.img_1221

Det ble den lengste ruta, over Hauglandsfjellet. Underveis var det fint å gå langs de flotte myromådene i strålende solskinn.img_1207Etter at vi hadde passert toppen av Hauglandsfjellet fant vi et sted for en rast og matlaging.  På bursdagen til Hedvig i fjor startet vi en ny tradisjon, tur med middag i skogen, det var målet med dagens tur også, selv om selve dagen hennes først er i morgen.img_1220Vi fant en fin plass i sola som var skjermet for vinden, som var ganske kjølig til tider. I fjor lagde vi 3 retters, men fant ut at vi nesten ikke orket å gå videre, så derfor kuttet vi ned til 2 retter i år. Reinsdyr og hjortefillet med sopp, løk og bacon, og stekte poteter, og en eplekake stekt i panna på stedet til dessert, såpass må det være når vi feier en så flott dame! Bål hadde vi også, det blir ikke bedre enn det! Når vi hadde spist, kjente vi at sola var på hell, og det var på tide å komme seg videre.  Turen ble på i overkant av 10 kilometer, men går i veldig lett terreng. Siste delen var det litt isete, men ellers var det helt OK å gå i dag uten isbrodder. Det går mot vår!

Tusen takk for turen Hedvig, og ha en fin dag i morgen.

To bilder fra ruten vi gikk i dag:

Her en video fra dagens fine tur:

Ha en fortsatt fin søndagskveld:-)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: