Tur til Ramstadslottet

I dag var det variabelt vær, alt fra sol til overskyet ,og vinden var ganske kjølig. Startet turen fra Sandbekkstua i Blystadlia og gikk oppover til Åmotdammen. Fulgte blåmerket løype langs vannet og tok etterhvert av opp mot Mortensmyra og sørover på østsiden av Maråsen. Så langt gikk turen på snødekt kjerrevei.  img_1177Tok så av på blåsti innover og opp til Ramstadslottet (394 moh).  Siden det blåste ganske friskt i dag, ble det første kaffestoppet inne i skogen, før den luftige toppen. Solen som var fremme fra starten av turen, forsvant etterhvert bak skylaget, og på toppen blåste det godt.img_1170Vanligvis er det fint å sitte her oppe og bare nyte utsikten og roen, men i dag ble det ett kort stopp, før turen gikk nedover samme vei fra Ramstadslottet. I stedet for å gå samme vei tilbake, tok jeg av etter Fjeringbyseter  ned til sørenden av Åmotdammen. Der var det på tide å ta matpakke og en kaffekopp. Gjorde ett forsøk på å tenne ett bål (joda, nå har jeg alltid med fyrstikker), men det blåste såpass mye at jeg droppet det. img_1175

Fulgte så umerket sti nordover på østsiden av Åmotdammen. Kunne gått på isen, men liker ikke å gå på is uansett hvor tykk den er, så jeg holdt på trygg grunn. Her er det nok helt sikkert fint å gå om sommeren også.

Tok et titt innom Sandbekkstua, hvor det var kunstutstilling.

img_1178

Tracket fra dagens tur:

img_1179

Her en video fra turen:

Ha en fin lørdagskveld:-)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: