Tur til Arons hule

Hadde lyst til å gå ett sted jeg ikke har vært på før, så i dag ble det tur på Kongsvinger. Startet fra Speismark, noen kilometer syd for Kongsvinger sentrum. Her var det flere som tok på seg ski og gikk andre retninger. Jeg gikk med fjellsko og isbrodder innover på en snødekt skogsbilvei,  sammen med turvenninne Gry.  img_1048Det gikk bare ett enslig skispor fra tidligere, så det var litt tungt å gå i løssnøen. Men det er bare å ta den tiden det tar, bare å nyte stillheten og det flotte terrenget, og ikke minst det fine været.img_1058Skogsbilveien går forbi myrområder, ikke veldig kupert. Videre til ett fint lite vann, Opptjennet. Her tok vi en liten kaffepause nede ved vannkanten.img_1069

I vestenden av vannet tok skogsbilveien slutt, og gikk over i sti.  Kom etterhvert over i et myrområde, men på grunn av snøen var det OK å gå der.  Stien var ikke oppgått, så litt tungt var det å gå enkelte steder.  img_1043Det er nok mye dyr i dette området.  Det gikk dyrespor på kryss og hvers.  De fleste sporene er jeg sikre å.  Elg, rådyr, rev, hare og ekorn er ikke til å ta feil av, men sporet på bildet under er jeg ikke sikker på.  Tipper at det er gaupe eller jerv. (Sporet sees bedre i videoen under)

Etter ca 4 kilometer var vi fremme ved dagens turmål, Arons hule.img_1072I en bratt skråning opp mot Opptjennberget/Stubbekjølberget er en en åpning i fjellet, og krabber man inn er det en relativt stor hule. Sagnet sier at Røver-Aron, som på slutten av 1600-tallet var på rømmen fra Sverige, brukte hulen som skjulested. img_1049På tilbaketuren ble det et nytt kaffestopp ved Opptjennet, nå i det solen begynte å gå ned bak åsen.img_1059Fra østenden av vannet tok vi av fra skogsbilveien og busjet tilbake til utgangspunktet.img_1065

Etter turen smarke det godt med sen lunsj og dessert hos Hilde og Bjørn nede i Kongsvinger!

Her en video fra dagens tur:

Ha en fortsatt fin lørdagskveld:-)

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: