Høiåsmarka i Halden

Selv om det er midt på vinteren hadde jeg lyst på noe annet enn snø og glatte stier i dag. Hvordan får man til det, i slutten av januar?  Jo, tar en tur til Halden:-)img_0575Sammen med turvenninne dro jeg tidlig avgårde, for å få mest mulig ut av dagen.  Det var meldt vind i dag, men sol og 5-6 varmegrader.img_0577Turen staret fra Venåshytta, ikke langt nord for Halden sentrum. Vi kom raskt inn i skog og et veldig fint turområde.  Det var som å gå på en fin høstdag, med flott farger. Terrenget er småkupert og veldig lettgått, og på hele turen på 12 km var det ikke mer enn 100 høydemeter fra laveste til høyeste punkt.img_0554Litt før midtveis passerte vi Blytjern. Det var ikke mange vi møtte på stien i dag heller, men rundt dette fine tjernet satt det noen og koste seg i sola. Der et er også satt opp en gapahuk, med ved, øks, sag og annet utstyr.img_0581Et stykke forbi tjernet tok vi et kaffestopp.  Fant et fint sted i le av vinden og kokte kaffe.img_0584Snart passerte vi et nytt lite vann, Daltjern. img_0563Etterhvert kom vi opp til Høiåshytta.  Rett ved står Norges største mast(iflg en lokal turgårer jeg møtte), et TV-tårn for DAB, GSM og TV.  Den rager 236 meter over bakken, og ble ferdigstilt i 1973.img_0588Var også en tur oppom utsiktstårnet som ligger rett ved Høiåshytta.  Dette tåret ble åpnet i 2010, og på toppen, 18 meter over bakken, er det en fantastisk utsikt i alle retninger.img_0590Turen tilbake til Venåshytta fikk for det meste på fin sti, men måtte gå litt på skogsbilvei. Helt greit det i slike omgivelser.img_0593Rett før turen sluttet smakte det godt med varm kjøttsuppe og kaffe.img_0594Det er helt sikkert ikke siste gang det blir tur i dette området!img_0624

Her en video fra denne fine turen:

Ha en fortsatt fin søndagskveld:-)

 

 

Ett svar til “Høiåsmarka i Halden”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: