Puttåsen-tur

Sist helg ble Luna igjen på Solplassen, det passet kanskje bra, siden jeg har tilbragt ett par dager i senga, har ikke vært i form, men ikke korona. Så det var veldig deilig å endelig komme en liten tur ut i skogen i dag. Gikk ikke så langt, men godt å komme i gang. Startet turen i dag sammen med turvenninne Gry fra Ellingsrudåsen, tok på isbroddene med en gang. Mildværet den siste uken har gjort den snøen som var på stiene til skikkelig pakket og glatt is. Særlig i skråningene.img_0315Gikk som jeg har gjort flere ganger, gjennom skogen ved Bakås. Kommer ut i ett lite parti med skiløyper, før jeg går inn i skogen igjen. Skiløypene var preparert i dag, men det kan ikke være lett å gå der, mye granbar, kongler og isete i noen partier. Så ingen med ski på beina i dag.  Det er tydelig at mildværet har smeltet mye av snøen, i skyggepartier henger det vegger av is og istapper. Flott å se på!

Gikk videre over Evenmåsan og retning Puttåsen. Var ikke bortom Grønlihytta i dag, gikk ett annet tråkk oppover, det er flere å ta av. img_0323Har satt opp viltkamera i dette området tidligere med godt hell. Bushet ut fra stien ett stykke, før det ble satt opp ett annet sted, men i samme område. Her skal det få være i fred en stund, så får vi se om det blir noe denne gangen også.img_0317Etter at viltkameraet er på plass, var det godt med en kaffekopp i snøen. Deilig å sitte å lytte, og se etter dyr, det er så mye spor i snøen.img_0319Det er ikke så mange utsiktspunkt på denne åsen, men noen er det. Her ser man noe av Oslo og oppover Groruddalen. På slutten av turen sto det plutselig en rådyrfamilie på fire ikke så langt fra stien, men de trakk seg raskt tilbake da de så oss komme gående. Dette er forøvrig i et område vi har sett rådyr tidligere, så de trives nok der.

Her er ruta for dagens tur:

image0000001

Her en video fra dagens tur:

Ha en fortsatt fin lørdagskveld:-)

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: