På nye stier i Nordmarka

Tåka lå tett her i Oslo-området tidlig i dag, og det så lenge ut som den ikke ville gi seg, men hadde ikke gått langt fra Rotnes i Nittedal før den var borte. Også i dag ble det tur sammen med turvenninne Gry.img_7886Vi møtte noen turgårer på skogsbilveien opp til Ørfiske, men ikke mange.  Kanskje «åpningen» av Norge i går, og den nevnte tåke har noe av skylden?img_7897Derfra hadde vi stien for oss selv.Turen opp til Ørfiske har jeg gått mange ganger, mens mesteparten av resten av turen gikk på sti jeg aldri har gått tidligere. img_7889

Rett etter demningen i sydenden av Ørfiske fant vi en umerket sti sørover på østsiden av Laskerudåsen.  Den gikk i kuppert, men veldig fin gammel skog.  img_7895Etter et par kilometer kom stien ut på skogsbilvei, som krysset jernbanelinjen mellom Movatn og Nittedal stasjon.  Rett sør for jernbanelinjen ligger Slåttmyra naturreservat, ett fantastisk fint myrområde.  Der smakte det godt med niste og kaffe. img_7898Hittil i år har vi ikke funnet mye sopp, men i dag ble det ihvertfall en full stekepanne med traktkantarell. Denne fant vi rett ved Slåttmyra.img_7919Etter å ha bushet litt i området rundt myra fortsatte turen på blåsti i retning Burås, og derfra på kjent og blåmerket sti tilbake til Rotnes.img_7894Her kan du se hvor dagens tur gikk:img_7918Her en kort video fra dagens tur.  Den viser bedre enn ord hvor fint det er i marka nå:

Ha en fortsatt fin søndagskveld:-)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: