Til Paradiskollen

Ikke visste jeg at det skulle bli en så fin dag.  Jeg hadde nemlig ikke sjekket værmeldingen før dagens tur.

img_7799-1

Det var knapt en eneste sky på himmelen under hele turen i dag, og temperaturen var fin til å være i slutten av september.  Turen startet fra Harestua stasjon, sammen med turvenninne Gry.  img_7800Bortsett fra noen hundre meter på skogsbilvei, gikk stien slakt oppover de ca 400 høydemeterne opp mot Paradiskollen (670 moh).  img_7802Utsikten ble bedre og bedre på vei oppover, spesielt vestover over Harestuvatnet og lang innover i Nordmarka.

img_7838Oppe på Paradiskollen var selvfølgelig utsikten enda bedre. I dag kunne man se til Gaustatoppen, Tryvann og oppover til Spåtind. Der oppe smakte det godt med omelettsmørbrød og kaffe i sola.img_7839Nedturen gikk videre nordover og ned til Langpiperen, et lite koselig vann mellom Puttehøgda og Piperberget.img_7826Derfra videre til Solobservatoriet, som ligger fint til på en høyde nord for Nordre Piperen. Observatoriet ble tidligere benyttet til forskning av Universitetet i Oslo, men dette ble avsluttet i 1987, og brukes i dag som undervisnings- og kompetansesenter. Utenfor bygninger er det blant annet installert en vindharpe.  Selv om det ikke blåste noe særlig i dag var det fin lyd i den.img_7843De siste kilometerne ned igjen gikk vekselvis på sti og skogsbilvei.img_7817Her en video fra dagens tur, som viser hvor flotte farger det er i naturen nå, og hvor jeg forsøker å dirigere «musikken» fra vindharpa:

Ha en fortsatt fin lørdagskveld:-)

 

Ett svar til “Til Paradiskollen”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: