Ny langtur på gang

Det er en stund siden siste langtur nå. Det vil si gå, overnatte og så gå videre.  Nå er det på tide igjen. Været har vært litt ustabilt i det siste, for å si det mildt.  Fra lørdag og utover ser det bedre ut, hvis YR «spår» riktig denne gangen.

img_5408Denne gangen vil jeg gå Birkebeinerstien.  Jeg har aldri deltatt på Birken, hverken på ski eller sykkel, og kommer aldri til å gjøre det heller.  Men det å gå turen fra Rena til Lillehammer er mer fristende.  Selv om stien følger noe av trassen til ski-og sykkelløypene, går den for det meste i skogsterreng.  I følge beskrivelsen på UT.NO er turen 68 km.  img_5334Det har regnet mye i det siste, og det vil komme mer de nærmeste dagene,  så jeg må nok regne med at det er bløtt en del steder, for stien går gjennom noen myrområder, og noen elver og bekker må jeg vasse over.img_5407De siste dagene før jeg starter vil jeg bruke til å finne ut hva jeg trenger å ha med.  På en slik tur er det viktig at tursekken ikke er tyngre enn nødvendig, men samtidig inneholder det jeg trenger de dagene turen tar.  Kart og rutetrassen er det også greit å gå igjennom, slik at jeg er forberedet på terrenget jeg skal gå i.img_5406Hvor mange dager jeg vil bruke på denne turen vet jeg ikke.  Jeg har god tid, og det er helt sikkert mye fint å se underveis.  Etter ca 1/3 av stien vil jeg komme inn på Rondanestien, som jeg gikk for 2 år siden, og følge trassen et par kilometer.
Da er det bare å håpe at det regner minst mulig de neste dagene, og at det tørker opp mest mulig.  Det er noen dager igjen, men jeg gleder meg til å hive sekken på ryggen og komme igang.

Ha en fin mandagskveld 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: