Tilbake i Lillomarka

Det er veldig lenge siden jeg har gått  i Lillomarka, men i dag ble det en fin tur dit. Startet fra Tonsenhagen, og kom fort inn på blåsti.  Hele turen i dag gikk forøvrig på blåsti eller sti.

img_3427Jeg var litt usikker på om det var isfritt på stiene. Der sola har fått komme til er isen borte, det er kun i noen skyggepartier at det ligger noe igjen. Det var kun i et lite parti jeg brukte isbroddene.

Første stopp ble på Årvollåsen, før jeg gikk innover mot Ole Høiland Hule, og så opp til Storhaug.img_3437Det var deilig med et stopp der med sol og fin utsikt østover mot Alunsjøen.img_3445Neste stopp med på Linderudsetra, et sted jeg har vært mange ganger tidligere.

img_3448Derfra ned trappene ved hoppbakken, over skiløypene til Linderudkollen skianlegg som fortsatt er i bruk, og på blåsti/sti i fin skog til Trollvann.img_3452-1Akkurat på denne biten valgte jeg å ta på isbroddene noen meter.img_3452Trollvann er tappet noe ned, og oppå ligger det fortsatt is. img_3454Siste stopp ble i uteliggerhytta som har fått navnet Haralds bolig, etter Harald Grande som bodde det i peroiden 1956 -1983.img_3461I dag er hytta et minne om tiden etter andre verdenskrig, hvor det var stor boligmangel i Oslo. De fleste uteliggerhyttene ble brent i 1964, men denne lå godt gjemt, og ble spart. Både inne og utenfor hytta er det gjenstander og utstyr Harald brukte.img_3463Avsluttet turen ved Lofthus.  Det var fint med en tur i Lillomarka igjen!

Her en video fra dagens tur:

Ha en fin torsdagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: