Bursdagstur i solskinn

Etter en del turer i Østmarka den siste tiden var det greit med en tur i annet terreng i dag.

I strålende sol dro turvenninne Gry, Hedvig og hunden Frida til Fetsund. Vi startet turen ved Fet skistadion ved Hvalstjernet. Hedvig har vi vært på tur sammen med tidligere i sommer, til Rabot hytta i Okstindane, når jeg var i Nordland fylke.img_2506Sola og mildværet har smeltet mye av snøen i område, det lå bare ett par snøflekker her og der, men litt is på stiene var det, så ispigger var en grei løsning i dag. Vi gikk inn på grusveien til enden, ved Postmyra. Der tok vi en liten stopp, kjente at sola varmet godt. Frida er en 15 år gammel «dame», det er viktig at vi tilpasser tempoet henne, og passer godt på at hun får i seg nok væske underveis. Hun liker godt å gå på nye stier, og snuse og svinse litt, men trenger litt pauser.img_2519Stien går igjennom furuskog, og langs fine myrer, og krysser over mot Kjerringtjern. Der passet det fint med en liten kaffepause. Hedvig har bursdag i dag, så dette måtte vi jo markere. Hun fikk flagg i sekken sin, som hun gikk med på hele runden, og til kaffen koste vi oss med banankake. Tok oss en god pause der, før vi ruslet videre.img_2490Skogen luner godt, sola varmet, og for første gang på lenge var ytterjakke unødvendig. Det går mot vår igjen! Frida svinset lett i lyngen. Vi gikk videre mot Tretysjøhytta, en skihytte som har servering når snøen og skisporene dominerer, men de var ikke der i dag. En liten vanningspause av Frida her også, før vi gikk videre. Planen var å lage middag i sola, så vi gikk litt til, og stoppet ved Breimåsan-myra.

img_2498Her laget vi en treretters bursdagsmiddag til Hedvig, det har hun fortjent. Det smaket god med reinskav med tilbehør og jordskokksuppe.  Til dessert ble det pinnebrød med hakket sjokolade og nøtter.img_2511

Solen gikk akkurat ned da vi kom tilbake fra østsiden av Hvalstjern etter en fin tur i påskeværet.

Her en kort video fra dagens tur:

Ha en fortsatt fin søndagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: