Fjærelangs på Jeløya

For meg som venter, og håper, på en lang og fin vår, er været nå ideelt. Det er meldt regn, noen plussgrader og vind i mange dager fremover, og da forsvinner snøen fort.img_2298Det var nettopp slikt vær på dagens tur helt nede ved vannkanten på Jeløya, sammen med turvenninne Gry. Det var  ikke mye sikt utover Oslofjorden. Lett duskregn i lufta og ett lite vinddrag er bare fint, vi var godt kledd.img_2318Dette er sikkert ett område som er mye benyttet om sommeren, i dag var det bare ender å se på stranda. Så endel dyretråkk, og fant ett skjelett jeg tipper er rester etter en røyskatt, det var ikke lenge siden den var ett måltid for noen andre.

Gikk en stille og rolig tur i dag, bare fint å rusle rundt å observere, ingenting haster. Litt tungt å gå i bløt snø, da passer det fint. img_2295Fant en liten levegg, perfekt sted å ta matpakka. Sitte med kaffen og se, bølger som slår, godt for både kropp og sjel.img_2288Passerte også en liten slip og opplagsplass for småbåter, og der lå teinene klare for neste fangstsesong.img_2300Etter kaffe og mat forlot vi stranda, og gikk opp mot Jeløya Radio. Den var fra 1930-årene en viktig kortbølgestasjon, blant annet for NTB og Utenriksdepartementet.  I dag drives stedet av Telenor som kurs- og konferansehotell, og Norsk Telemuseum har utstilling der om Jeløya Radios historie.img_2290Her en kort video fra turen på Jeløya:

Ha en fin lørdagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: