Novembertur i Østmarka

Været er skiftende for tiden!  I dag var det nesten vårstemning, med snø som smeltet og skikkelig liv i bekkene.

img_6390Har gått mye i Normarka i det siste, men i dag ble det tur i Østmarka, sammen med turvenninne Gry.img_6388Vi starter fra Bysetermåsan og fulgte blåsti innover i marka, på veldig bløtt underlag. Har heldigvis gode sko, ellers ville det blitt en våt fornøyelse! Gikk opp mellom Mortåsen og Kjerringhøgda i kupert terreng.img_6405Nedbøren de siste dagene har variert mellom regn, snø og sludd, så noen steder var det litt utfordrene å gå, små bekker har blitt store, og snøen kamuflerer terrenget. Men flott er det, alt endrer seg fra sesong til sesong. Var litt usikker på hvor langt vi skulle gå i dag, men planen var å i hvertfall starte med å gå til Vangen Skistue. Hadde ikke dårlig tid, så vi stoppet i skogen oppe på Mortåsen, litt fra stien, for å ta en kaffekopp og sitte å se på tåka som siger rundt i mellom trærne, før vi gikk videre til Vangen.

Der ble det litt solbærtoddy, kaffe og skolebrød, mens vi tittet på kartet. Har hatt lyst til å ta en tur tilbake til Tonekollen, det er lenge siden jeg har vært der. Men når vi stod utenfor og vurderte, forsvant Pløseberget inn i en tåkedott, selv om sola prøvde å bryte igjennom på andre siden. img_6403
Vi bestemte oss for å ha turen tilgode til en senere anledning, og gikk skogsbilveien tilbake til Bysetermåsan. Møtte mer folk på tilbaketuren, Vangen er tydelig ett populært turmål for familier med barn, kanskje er det spennende å besøke dyra som er der, alltid gøy å se.img_6385Dette er ett spennende og variert terreng, med flotte myrer og små tjern, og vi skal helt klart tilbake igjen, og forhåpentligvis blir det ikke like lenge til neste tur her igjen:-).img_6401Før vi satte kursen tilbake til Oslo fikk jeg også prøvd dronen.  Etter litt trening begynner jeg å få kontroll på den, men foreløpig bruker jeg den på åpne områder.  Det blir nok ikke lenge til jeg også kan legge ut det jeg filmer fra luften.

Her en kort video fra dagens tur i Østmarka:

Da er en ny fin turhelg over, og jeg er klar til nye utfordringer.

Ha en fin søndagskveld

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: