Tur til 3 varder i Steinsheia

Turen til de tre vardene på Steinsheia har stått på ønskelista lenge, og endelig ble det tur dit! Startet fra Opofte på grusvei ett lite stykke, krysset under E39, før vi ved ett lite lokalt sagbruk gikk videre på sti. Det var varmt og fint vårvær, sola skinte, og det ble godt og varmt når stien gikk oppover i skogen, på siden av en liten elv. Ganske bra stigning, og det var godt å komme opp i litt mer åpent terreng, og kjenne vinden da vi kom opp til Åljersvatn. img_1507Det var som å gå i høyfjellet selv om vi ikke var mer enn ca 250 moh, og etterhvert passerte vi Grasvatn.  img_1538Vi fikk også fin utsikt på vei oppover mot mot de tre vardene som står majestetisk ved siden av hverandre.  Vardene har navnene Karnils, Emil og Gabriel. Hvorfor de heter det vet jeg ikke, men det er nok ikke tilfeldig. Må forsøke å finne historien bak navnene.img_1533Vi var da kommet til  336 moh og hadde fortsatt noen høydemeter igjen før vi var oppe å toppen av Steinsheia.img_1628Der hadde vi 360 graders utsikt, og i dag var det klarvær og god sikt. Vi slappet av i den fine sola på toppen i le av en stor stein.img_1531Dette var også et nytt sted for meg, så vi gikk sammen vei tilbake. Da får man sett terrenget fra 2 vinkler.  Det blåste friskt på toppen så vi ventet til vi kom litt ned før vi tok et nytt stopp og slappet av med kaffe og nistepakke.img_1525Tara ble litt sliten i dag og sovnet i sola etter å ha spist litt. Stoppet ble derfor noe lengre enn vi pleier, men hva gjør vel det i slikt vær og slike omgivelser?img_1523Dette fantastiske området skal vi utforske mer senere!img_1627Her en video som viser hvor fint vi hadde det på tur i dag:

Ha en fortsatt fin lørdagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: