Helg på Ringebufjellet

Denne turen skulle egentlig vært starten eller slutten på sommerturen, men været gjorde at den ble utsatt. I går reiste vi fra Oslo i lettskyet vær, men da vi kom opp på Ringebufjellet skinte solen, og temperaturen var fin.img_6195

Vi valgte å gå en litt annen sti fra Friisvegen enn T-merket sti til Jammerdalsbu. Tråkket var nok litt brattere i starten, men flott og lettgått terreng mellom Jammerdalshøgdene. Snudde vi oss på tur opp her, så vi lagt i finværet til både Jotunheimen og Rondane. Videre skrådde vi ned til T merket sti, men kom inn først etter Jammerdalsbu. Nå gikk vi på en liten bit av Rondanestien, som jeg gikk i 2019. Artig å være tilbake, mye gode minner fra denne flotte fjellheimen. img_6172

Ved Saubu var det fin fart i bekken, så her fylte vi opp vannflaskene, før vi tok av fra merket sti, og  startet på siste del opp til målet for turen, nemlig ett flyvrak av en Junker -52, som styrtet på Indre Øverlihøgda i 1942. Etter bekken går stien slakt oppover, vraket kan sees på god avstand, spennende!img_6253Vel oppe, ser vi at mye av skroget fortsatt ligger der, som om det nettopp har skjedd en styrt. 80 år med vind og vær, har ikke endre mye på dette.img_6250Her litt info hendelsen:img_6252Mange tar denne turen som en dagstur, men vi valgte å bruke helgen. Fant et fint sted hvor vi satte opp teltet litt vest for flyvraktet.  Der fra hadde vi en fantastisk utsikt nordover.  img_6256Det smakte godt med hamburgere i det etterhvert kjølige været.  Utover kvelden blåste det opp litt også, men vi kledde oss godt og satt ute en stund slik at vi fikk med oss den fine solnedgangen.

image00000011-5

Vinden rusket godt i teltet, og det var fin «sovemedisin». Vi sov godt, alle tre.img_6189Skyene lå lavt da vi stod opp i dag, men det klarnet fort opp.img_6190Etter frokost pakket vi ned telt og klargjorde tursekkene for turen tilbake. Vi tok det veldig rolig, for slik natur må nytes, vi har det ikke travelt når vi går.img_6176På tilbaketuren gikk vi innom Jammerdalsbu, en av DNTs mange fine hytter.  Der bodde jeg da jeg gikk Rondanestien.img_6266Derfra fulgte vi en umerket sti ned til Friisvegen igjen, og en tur vi sent vil glemme var over.img_6249På vei hjem til Oslo tok vi en tur innom Minnesund til Torunn og Trond, og vesle Mira som også kommer fra Solplassen. Deilig å sitte ute en sensommerkveld med en kaffekopp, og Mira og Tara kom godt overens.

 

Her en video fra turen:

Ha en fin søndagsnatt:-)

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: