Fin rundtur i Østmarka

Det har blitt noen rolige dager etter 14 dager på tur rundt i landet, men i dag ble det en virkelig fin sensommertur i Østmarka.  Til å være så langt ute i august var været strålende. Sola varmet godt, og den svake vinden på toppene passet fint i dag.img_6055Da jeg gikk ut i dag var planen en liten tur.  Derfor hadde jeg ikke med meg mat og vann. Turen ble imidlertid lengre enn planlagt.  Gikk over Puttåsen og ned til Lauvtjern.  Tjernet lå speilblankt i dag.img_6050Fant en u(t)merket sti derfra oppover til blåstien ut til Haukåsen.  Der tok vi som vanlig et stopp.  Tara koste seg med mat og drikke, mens jeg måtte nøye meg med kaffe, det eneste jeg hadde med til meg selv.img_6053Fra Haukåsen trodde jeg at jeg hadde valgt feil sti, og bushet for å komme inn på riktig sti som går nedover mot Nuggerud. Stien jeg gikk på  var nok den rette, for etter bushing i temmelig ulendt terreng kom jeg inn på blåstien i retning Mariholtet. Turen ble altså litt lengre enn planlagt, men det gjorde ingen ting.  Vi koste oss både Tara og jeg.img_6044Passerte Mariholtputten på vei med til Mariholtet.img_6058Mariholtet er stengt på mandager, men fikk tømt termosen med kaffe og fylt på iskaldt vann.  Det smakte virkelig godt i varmen. Fra Mariholtet og ut til Ellingsrud går det skogsbilvei, men langs store deler av denne er det fin sti å gå på.  Var også nedom Elvåga, som er tappet ned i forbindelse med vedlikehold av demningen.img_6060I Ellingsrudbekken er det lite vann, med sikkert nok til at beveren der klarer seg.  De har vært veldig aktive i den øvre delen av bekken.img_6062Etter ca 14 kilometer var nok en tur over.img_6100Det er fortsatt godt og varmt ute, men om ikke så lenge kommer det nok kaldere dager.  Da er det fint å ha slike som denne på powerbanks og lignende for å holde på strømmen.  Tusen takk til Hilde som har sydd denne til meg!image00000011-3

Her en video fra dagens tur:

Ha en fortsatt fin mandagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: