Svanestien ved Øyeren

Langs Øyeren er det ett rikt dyreliv, dette er noe jeg har tenkt å besøke mange ganger. I dag dro jeg sammen med Tara og turvenninne Gry en liten tur, ikke så langt fra Fet kirke, med oppstart fra Søndre Bjanes. Det går en fin runde  langs elveutløpene av Kusandråka og Rossholmråka, som kommer ut fra Glomma. Herfra ser du fint over til våtmarksområdene. img_4781Det var stille og fint når vi startet på grusveien mot Fugletårnet. Veien går langs fine kornåkre, og kornet begynner nå å få gylden fin farge.img_4792Gikk over til sti, og hørte etter en stund masse rauting fra kyr som var på beite ute på noen av øyene, du kan høre de på videoen under.

Fugletårnet er ikke så høyt, men gir fint utsyn i dette flotte terrenget.  Vi så imidlertid kun 3 svaner ute på vannet, det var det vi så av fugl i dag.  Møtte på en lokal turgåer som fortalte at det på denne tiden vanligvis var «umulig» der på grunn av mygg og knott.  Det var ikke mye av det i dag. På blomsten under var det mange insekter, men er usikker på hvilken art det er.img_4782Selv om det ikke var langt å gå, tok vi flere pauser i det fine og varme været.img_4790På tilbaketuren fulgte vi sti langs vannkanten.  Det er nok mye bever her, for vi så stadig trær som var felt av denne krabaten.  Tara så nok en i det hun var nede ved vannet, utfra måten hun oppførte seg på.

img_4784Tara er jo en elghund, men oppdaget ikke elg i dag.  Det gjorde imidlertid vi, en elgkalv som gikk rolig over et jorde, litt for langt unna for filming eller bilde.

Dette er et område som helt sikkert er fint å gå også de andre 3 årstidene.img_4787Her en video fra dagens tur:

Ha en forsatt fin lørdagskveld:-)

 

Ett svar til “Svanestien ved Øyeren”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: