Fin tur rundt Høgsmåsan

Det er alltid artig å oppdage nye turområder, og slik ble det også i dag. Det var litt surt og kaldt i formiddag, men skogen tar av for vinden, og det ble en riktig fin tur i dag også. Svalbardlua kom til nytte i dag.img_9702Sammen med turvenninne Gry startet vi turen fra Tærudhallen, som ligger i nordenden av Skedsmokorset. Etter en liten kilometer på skogsbilvei/skiløype tok vi av på blåsti i et fantastisk fint og lettgått terreng oppover Ulvedalen, på østsiden av Høgsmåsan.

img_9692Oppe ved Fjellstadvangen dreide stien vestover.  Vi tok en tur opp til Ringdalskoia før vi fortsatte turen nedover på vestsiden av Høgsmåsan.  img_9690Nå fikk vi virkelig se denne store myra som ligger på et furuskogkledd høydeplatå.  Dette er et viktig område for orrfugl og en rasteplass for enkelte trekkfugler. Selve myrområdet er naturreservat.img_9700I dag var det stille og fint der, med et tynt snølag. I slikt terreng er det nok bløtt store deler av året, men det er lagt ut mange flotte klopper. Nå er det frost, og «tørt» og fint underlag å gå på. Utpå dagen tittet sola så vidt igjennom skylaget innimellom, og ga flott lys!img_9693Etter 3 kaffestopp og i underlangt av 10 kilometer var nok en fin tur over.img_9720Her en kort video fra en turen:

Ha en fin søndagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: