Lillomarka – fra Dam til Solemskogen

I strålende vær staret jeg dagens tur fra Dam i Nittedal. Stien begynte ved Mostua og går jevnt oppover forbi Jensrud gård og etterhvert inn på skogsbilvei den siste kilometeren opp til Sinober. img_5268Derfra fulgte jeg blåsti et stykke sørover og tok etterhvert av i retning Sandermosen. Passerte på sørsiden av Granberget.

img_5271I det stidele lenger fremme tok jeg til venstre og kom snart til lille flotte Veitjern (som jeg i videoen under kaller Vegtjern).img_5274Like etter tjernet tok jeg av på umerket sti opp mot og over Grytehøgda. Det var varmt å gå i dag, så det var deilig med litt vind over høgda.img_5276Tok etterhvert av fra stien for å bushe ned til Lille Gryta, et lite tjern vest for Grytehøgda, men bommet litt og passerte vest for tjernet.  img_5275Da passet det fint med en tur oppom Kampen, et fint utsiktspunkt på en høyde rett syd for tjernet. Fin utsikt derfra ned mot Maridalsvannet over til Tryvannstårnet og oppver i Nordmarka.img_5278Derfra ruslet jeg ned til Lille Gryta.  Som navnet sier er dette ett mindre vann enn Store Gryta, men det er utrolig pent der.

Fra tjernet og til Solemskogen er det ikke så langt, og der rakk jeg akkurat bussen ned til sentrum.

img_5330

Traseen jeg gikk i dag har jeg aldri gått før, selv om jeg har gått på de fleste av stiene tidligere.  Dagens tur på ca 13 km ( 6,5 km i Viken og 6,5 km i Oslo) og 4 timer, føyer seg inn i rekken av fine turopplevelser i denne fine marka.

Her en video fra dagens tur.  Litt lang, men det var så mye fint å filme i dag:

Ha en fin onsdagskveld:-)

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: