Rundtur i Svartskog

I nydelig vårvær startet turvenninne Gry, Hedvig og jeg på tur fra Vestenga idrettsplass i Svartskog. Hedvig har vært med på tur før, både i Nordland og her på Østlandet. Vi gikk inn i skogen mot Torbjørnrud. Her står det ett par gamle hus igjen, usikker på om bebodd for tiden, men flott sted.img_4292Oldtidsveien går her i området helt opp til Hvitebjørn gård. Vi gikk på sti ikke så langt i fra E18, litt til og fra, forbi Gråbeinåsen, Bjørnsrud og forbi Delingsdalen, ett flott naturreservat som vi har gått rundt i dag.

img_4264Det går sti på tvers gjennom Delingsdalen sør for Hvitebjørnåsen og over til stien vi skal ha hjem igjen, men i dag valgte vi å gå hele runden. Vi passerte Hvitebjørn Gård. Gården er fra 1500 tallet, ett flott sted, ser godt i varetatt ut, og i full drift.img_4294Fra gården gikk vi noen hundre meter på vei, før ny sti oppover mot Kruttmølleåsen. Etter en tur helt opp til utsiktspunktet vi vi en god lunch i sola litt lenger nede.img_4301Etter en god pause i sola gikk vi over på andre siden av åsen, og fortsatte resten av turen på siden mot Bunneforden.img_4300Her er det mulig å gå ned til sjøen flere steder, men i dag holdt vi oss i skogen på stien, og bushet litt når vi krysset Delingsdalen, i stedenfor å gå ned mot Ingierstrand, så fikk Hedvig virkelig erfare hvordan vi pleier å gå av og til, det kan være ganske krevende, men det gikk bra.img_4305En kaffepause må til på lange turer, og vi koste oss. Etter Deledalen går mye av stien videre i strømgata, i variert landskap, litt opp og ned, før vi igjen er tilbake ved idrettsplassen vi har startet fra.

Her er tracket fra turen vi gikk:

img_4290

Turen i dag har ikke gått på de høyeste toppene, men jammen endte den 14 kilometer lange runden på over 500 høydemeter stigning likevel. Tusen takk til Hedvig som hadde lyst til å bli med på en heldagstur i fint vårvær i Svartskog i dag:-)

Her en kort video fra dagens tur:

Ha en fortsatt fin lørdagskveld:-)

Ett svar til “Rundtur i Svartskog”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: