Rundtur i Gaupesteinmarka

Granerud skytebane, litt nordøst for Kråkstad, er et fint utgangspunkt når man skal på tur i Gaupesteinmarka.img_3867Dette er et lettgått og variert terreng. Startet på gammel skogsbilvei i retning Bjerkebekk, sammen med turvenninne Gry. Hadde ikke gått så langt før vi passerte en fangstgrop. Denne ble brukt til fangst av elg i gamle dager.img_3855Tok etterhvert en avstikker fra stien opp til Strevoppbråten.  Der står restene av husmannsplassen Gottfrid Ericsson og kona bodde i helt til 1960-årene.  Fikk tips om denne plassen av en trivelig turgåer fra Ski, som hadde mye lokalkunnskap.img_3857Under 2. verdenskrig ble området benyttet som slipp-plass for allierte fly med forsyninger til norske hjemmestyrker.  img_3860Dette er markert på en fin stein litt lenger fremme på stien.img_3800Ved Breimåsan dreide stien østover og over Høgesset.  Det var tørt og fint over åsen, selv om det kom noen snøfnugg underveis. img_3818Neste stopp ble ved Gaupesteinen.  Der smake det godt med kaffe, og brødskiver med omelett.img_3865Underveis er det mye artig å se på.img_3816Derfra går stien i fint skogsterreng forbi flere myrer  før den kommer inn på ny skogsbilvei ned mot flotte Vientjernet, og videre til parkeringsplassen ved skytebanen.img_3833Her en liten video fra en fin tur:

Her er dagens tur markert med grønt:

Ha en fortsatt fin lørdagskveld:-)

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: