Nytt bjørnehi

Etter en uke med mye rydding og flytting var det deilig å endelig komme ut i marka igjen, denne gang i et område jeg ikke har gått i tidligere.

Startet turen fra Hvalsmoen skistadion ved Heia industriområde i Fet kommune.  Litt overskyet og noe vind, men fantastisk høstvær. img_4179Alle årstider har har sin sjarm, og høsten er ikke noe unntak.  Nå begynner de flotte fargene virkelig å komme frem. I år har det visstnok vært mye sopp. De fleste jeg ser er nok ikke spiselige, men flotte er de!img_4164Akkurat nå er det høysesong for hjortelusflua, og merket en del av den i dag.img_4173

Fulgte en del av Rovenstien opp Låkelia.  Det var det første av mange fine utsiktspunkter. img_4161Derfra gikk stien i lett terreng videre oppover mot Kinnåsen. I et fjellskar ligger det et gammelt bjørnehi. Dette blir kalt Bjønnhiet. Ikke lett å se, men det er godt skiltet sti dit.

 

Da har jeg altså funnet mitt andre bjørnehi.  Det første har jeg skrevet om tidligere (25.mars 2017) og det ligger i Høyjord i Vestfold.img_4208Videre i retning Fjellsrud. Før stien kommer ned dit passeres Høgås Fort, som stod ferdig i starten av 1900-tallet. Dette er et av mange fort på stekningen mellom Kongsvinger og Svinesund som et ledd i arbeidet for å løsrive Norge fra unionen med Sverige. Fortet, som er fredet, er veldig godt bevart.img_4200Som tidligere nevnt er det mange fine utsiktspunkter i dette området, også på denne siden av å Råsåshøgda, blant annet ned om Øyeren.img_4201Og rett etter påstigning på bussen tilbake kom regnet!

Ha en fin lørdagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: