Heldagstur i Østmarka

Det å våkne til det strålende høstværet som har vært i dag, innbyr jo til å bruke hele dagen ute. Det ble heldags tur i Østmarka. I motsetning til i går var det skyfri himmel!

Startet turen sammen med turvenninne Gry fra Ellingsrud, og gikk innover skogsbilveien mot Mariholtet.

img_4211Allerede etter noen hundre meter passerte vi den gamle husmannsplassen Enga. Den gamle gården er fredet av Byantikvaren, men Oslo kommune lar plassen forfalle, dessverre.

 

img_4241

På en så strålende dag som i dag, er det veldig mye folk som går på veien inn til Mariholtet, og videre. Sikkert noen som skal ut å plukke sopp. Vi gikk av veien og over brua retning Jonsrud, men gikk av veien og fulgte stien på denne siden langs Nord-Elvåga.

img_4239

Dette er en fin sti som går opp og ned helt fram til den kommer ut på veien igjen like over demningen som skiller Elvåga, som er flittig brukt som badevann og til fiske, mens Sør Elvåga er drikkevann.

img_4229Videre ble det ett lite stykke på vei, men allerede her er det veldig færre folk. Tok etterhvert av blåmerket sti retning Halsjøen, som jeg har campet ved flere ganger. Stien svinger og fortsetter over Gardfangåsen, Nilsåsen mot Skytten. Matpakken og kaffekopp smaker utrolig godt ute, det er bare å sette seg ned en fin plass i sola, det er nok av steder å velge i :-). Etter Skytten runder vi enden på Sør-Elvåga. Her har beveren gjort en skikkelig jobb! Her var stien som en hinderløype av felte trær.  img_4233Videre opp over Torsmåsan, før vi til slutt endte opp ved Sandbakken Sportsstue.img_4236

De stengte 10 minutter før vi kom fram, men litt is og vørterøl fikk vi likevel kjøpe, det smakte utrolig godt!img_4219Det er i variert terreng vi går, når vi går en såpass lang tur. Flotte myrer har vi passert mange av i dag, mosen er så grønn som ett heldekkende teppe mange steder, mens andre steder er bløte etter regnværet i går.

img_4247

Da er nok en fin turhelg over!

Ha en fortsatt fin søndagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: