Tåketur på Lista

Været varierer mye her for tiden. Det har vært mye nedbør i slutten av denne uka. I dag var det tett tåke hele dagen, men det er fint å gå på tur i slikt vær også.  Tara, Gry og jeg startet fra Norberg fort og gikk på grusvei mot Jøllestø.  img_0328Før vi kom dit, passerte vi Penne Fortidsminnefelt.  Her er det helleristning og skålgroper fra bronsjealderen.img_0359Fra Penne gikk vi videre ned til sjøen, til en forsvarsstilling fra 2. verdenskrig på Jøllestø. I dag var det nesten vindstille, det er ikke så ofte her, noe vegetasjonen bærer preg av.img_0349Flott å se havet såpass rolig, alltid fasinerende.img_0335Der smakte det godt med en kopp kaffe.img_0354Videre fortsatte vi langs kyststien retning Lista fyr. Dette området et beiteområde, men ingen dyr ute her enda, litt for tidlig på sesongen.img_0350Vi gikk langs sjøen til Stavsjø, pratet litt med en kar der som satt å kikket og tok bilder av fugler. Det er mange som gjør det her, spesielt langs kysten, det er jo ett utrolig rikt fugleliv her, og det kommer snart veldig mange flere!img_0343Her i området er den kilometer på kilometer med steingjerder.  Når vi går langs disse må Tara stadig opp og kikke over kanten.img_0353Det ble en liten kaffekopp her også, før vi gikk opp veien retning fortet igjen. Før vi kom så langt, gikk vi inn igjennom ett lite tett skogholt mot Sausebakk.img_0356Der står det en Vanestein fra jernalderen.img_0355Også her er det bunkere fra krigens dager, som så mange andre steder langs kysten. Tilbake gjennom skogen til veien, før vi gikk tilbake til fortet.

Her en video fra dagens tur:

Ha en fortsatt fin lørdagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: