Hervoll mølle -Skeibrokrøysa – Lofjellet

Det var meldt mye regn ut på dagen i dag, så vi bestemte oss for å komme tidlig ut på tur. Tara, Gry og jeg kjørte forbi Norberg fort, og parkerte nedenfor Hervoll mølle.  Langs den lille bekken som renner fra Hervoll til sjøen var det i sin tid 14 vannkverner.  2 av disse er bevart.  Den ene er bygget av skipsvrakrester, mens den andre er laget av stein. Disse var i bruk helt frem til 1964. I dag tilhører de Listamuseet.

Derfra fortsatte vi oppover en gammel setervei langs flotte myrer og snart var vi oppe på Skeibroksrøysa.  img_8533Fra denne steinrøsa på toppen av en kolle hadde vi fin utsikt ned mot Lista fyr og videre langt ut i havet, selv om sikten ikke var den beste. Det smakte godt med en kopp kaffe der oppe.img_8522Fulgte stien litt tilbake og tok av opp til Lofjellet, sosm ligger på «hele» 193 moh.img_8540Akkurat i det vi var på toppen fikk vi en forsmak på regnværet som kom senere på ettermiddagen.img_8541Medbrakt niste spiste vi i den fine skogen på vei ned fra Lofjellet. Vi rakk akkurat hjem før regnværet satte igang.img_8570Her en video fra dagens tur:

Ha en fortsatt fin lørdagskveld:-)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: