Fra Nittedal til Solemskogen

Det er lenge siden jeg har gått fra Nittedal mot Oslo, så i dag ble det planen. Hvor turen skulle ende var ikke klart, men oppstart var fra Dam i Nittedal, sammen med turvenninne Gry. Fra Rotnes går det 2 stier mot Sinober. I dag ble det den som går via Kruttverket. Har skrevet litt om Kruttverket tidligere.  Her er det mye historie, som dessverre ser ut til å ruste bort, og det som er igjen av bygninger forfaller. Dette burde absolutt blitt tatt vare på og bli en fin attraksjon.

img_2539Etter Kruttverket gikk turen videre gjennom Dammyrdalen og opp forbi Ormetjern og til Sinober.img_2541

Fulgene kvitrer livlig, fikk skikkelig vårfølelse i dag, selv om det fortsatt ligger litt is på tjernene.img_2542Det er alltid hyggelig å gå innom på Sinober sportsstue! Nå som skisesongen er over, og mange nok var opptatt med andre ting i dag, var det lite folk der . Vi tok litt kaldt å drikke og måtte smake på gjærbaksten, det smaker alltid godt!img_2498Diskuterte litt hvilken løype vi skulle velge videre, og endte med en videre rute jeg tror vi ikke har gått. Det er jo det som er artig, vi har begge vært mye i området, men fortsatt er det nye stier å gå. img_2546Startet på blåstien i retning Snippen, men tok snart av på en umerket sti og kom ned til nordenden av Nordre Langvann, og fulgte vannet på østsiden til sørenden.  img_2544Derfra ble det bushing i nogenlunde rett linje opp til toppen av Granberget (440 moh). Utsikten derfra er fin med mot Barlindåsen, og videre mot Oslo sentrum og langt ut i Oslofjorden.img_2547Passerte et område med gammel fin skog før vi igjen kom på blåsti, og fulgte denne sørover til Karusputten.  Fulgte så skogsbilvei et lite stykke og tok av inn i retning Lille Gryte.  Rett før tjernet tok vi av og gikk opp til utsikten på Kampen, en liten kolle med fin utsikt ned mot Maridalsvannet og oppover i Maridalen.img_2537

Etter 13 kilometer avsluttet vi turen på Solemskogen.

 

 

Her en video fra dagens tur:

Ha en fortsatt fin lørdagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: