Fine dager på Blefjell

Da er en fantastisk helg på Blefjell over.  Egentlig hadde vi ikke helt bestemt oss for hvor vi skulle slå leir da turvenninne Gry og jeg startet i saktegående bilkø fredag ettermiddag, men vi kjørte i retning Kongsberg og Notodden.  Etterhvert kom vi på veien mot Bolkesjø, og der så vi skiltet til Store Ble. Etter 6 km på  grusvei oppover parkerte vi ved enden av veien og tok på fjellstøvler og hver vår tung tursekk.img_7218Allerede fra første fottrinn møtte vi fin natur, og etter en kort gåtur kom vi til Sønstevann.  Litt opp i lia fra vannet fant vi en fin plass og satte opp teltet og lagde middag.img_7103I dette området er det mange turmuligheter, og etter en god frokost lørdag morgen bestemte vi oss for en tur opp mot det høyeste punket i Blefjellområdet, nemlig Store Ble, eller Bletoppen som den også blir kalt.img_7228Etter å ha rundet Sønstevatn, og gått langs Nordstulvatnet begynte stigningen oppover de ca 600 høydemeterne mot toppen. Oppover gikk vi Langedalen.  Som navnet sier er den lang, men det er fin, slak og steinete sti oppover langs en fin liten elv.img_7229Vel oppe i dalen fikk vi en fin utsikt vestover og nord til Gaustatoppen. Derfra er det 2 stier opp til selve Store Ble (1342 moh). En kort, men ganske bratt, og en slakere litt lengre, opp rundt baksiden av toppen.  Opp valgte vi den første. img_7130-1Her var utsikten enda bedre, og nå kunne vi se i alle retninger.  Selv om det skyet litt til da vi var der oppe hadde vi fin sikt.

Ned igjen gikk vi den lengste stien og fikk der en fin utsikt innover Blefjell-landskapet, og videre ned til DNT-hytta Sigridbu.  Stien derfra nedover gir en fantastisk utsikt vestover og sydover, og på vei nedover passerer man flere små flotte fjellvann.img_7122Etter 15 kilometer i dette terrenget smakte det godt med middag, før vi tok en tidlig kveld.img_7153Våknet grytidlig i dag i det sola kom opp.  Litt kjølig var det i natt, og morgendisen lå fint over vannet.  img_7162Etter frokost tok vi en tur opp til Flætebakkfjellet.  Ikke så langt å gå, men også der er utsikten flott, langt annet ned mot Bolkesjø og videre mot Jonsknuten.img_7220Så var det tid for å pakke ned telt og turutstyr og sette kursen hjemover igjen.  Det er nok ikke siste gangen vi velger dette som turområde, for her var det virkelig fint.img_7226Her en video fra dagene på Blefjell:

Ha en fortsatt fin søndagskveld:-)

 

Ett svar til “Fine dager på Blefjell”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: