Fjellsjøkampen i Hurdal

Det er gøy å gå turer i nye turområder, og Hurdal har jeg ingen kjennskap til fra før. Noen kilometer vest for nordenden av Hurdalssjøen startet dagens tur.

For noen dager siden var Drillo gjest på Sommerskuta på NRK, og der anbefalte han en tur til Fjellsjøkampen. Denne toppen er det høyeste punktet i gamle Akershus fylke med sine 812 MOH.

Sammen med turvenninne Gry la vi i vei de 300 høydemeterne opp mot toppen.  stien var ganske bratt, så vi tok noen pauser underveis og smakte på bringebærene langs stien.img_6998

Været var bra i starten, men rett før vi kom opp så vi at en kraftig regnbyge nærmet seg.img_7001Da var det bare å finne frem regntøy.  img_7068Den kraftigste regnskuren kom imidlertid ikke før vi hadde nådd selve toppen, og der står det et utkikkstårn som ga litt ly for regnet. Etterhver ga regnet seg.img_7060På bakken ved tårnet er utsikten minimal, men fra toppen er det en fantastisk utsikt i alle retninger.  Selv i dag, hvor været ikke var det beste da vi var der, så vi utrolig langt.img_7014

Ned fra toppen valgte vi en lengre, men slakere sti.  I begynnelsen over noen flotte myrområder.img_7017

Etterhvert gikk stien nedover igjen, gjennom gammel fin skog. Noen steder var det litt bløtt etter regnfallet, men helt greit å gå der.img_7027Det var stille og fint da vi gikk langs Fjellsjøen, som ligger sørvest for for Fjellsjøkampen.img_7035De siste kilometerne gikk vi på skogsbilvei.  Og i det vi kom frem til parkeringsplassen etter en fin tur kom det en kraftig regnbyde igjen (se video under).  Da var det greit å sitte tørt inne i bilen.

Her en video fra dagens tur:

Ha en fortsatt fin søndagskveld:-)

 

Ett svar til “Fjellsjøkampen i Hurdal”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: