Øya Kinn

Det ble en tidlig start på dagen i dag. Etter en god frokost dro turvenninne Gry og jeg ned til båtkaia og tok båten ut til øya Kinn. Med hurtigbåt tok turen 35 minutter

Kinn er ikke store øya. Den er ca 2 km bred og 2 km lang, og høyeste punkt på er 315 moh. På den en siden av øya er det noen gamle hus og naust, som jeg antar blir brukt i sommerhalvåret.

Der ute var det skikkelig forskjell på flo og fjære. Bildet over er fra da vi kom, og det under fra da vi dro.

På øya er det en del spælsau på beite. Det så ut som de hadde det riktig fint det ute. Spælsauskinn er å få kjøpt på øya, som forøvrig er uten butikker av noe slag.

Vi fulgte en 6 km lang sti som går rundt hele øya. Bortsett fra en opp- og nedstigning på ca 100 høydemeter går stien i flatt og lettgått terreng.

Vi hadde god tid til båten gikk tilbake, så vi brukte lang tid på runden rundt øya, og hadde mange stopp, og det var mye å se på.

Underveis passerte vi den majestetiske Kinnaklova.

Nordvest på øya ligger Kinn kirke inntil de bratte fjellsidene. Den har vært i bruk siden 1100-tallet, og er fortsatt i bruk på spesielle dager.

Vi var heldige med været i dag, men litt regn fikk vi. Mer ble det imidlertid på båtturen tilbake. Da styrtregnet det, men vi satt tørt og fint inne i båten. Nå skal vi spise, og bruke resten av kvelden til å planlegge de neste dagene av turen.

Ha en fin onsdagskveld😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: