Turprosjekt-2020, Vestland dag 2

Endelig har jeg fått vært på en tur i fjellene over Flatraket i Stad kommune. At Flatraket er ei fin bygd visste jeg fra før, men ikke at det er så flott turterreng i fjellene som omkranser bygda!

Det var delvis skyfritt da jeg pakket tursekken i formiddag og la i vei på sti. Etterhvert som jeg kom oppover i terrenget ble utsikten bedre og bedre, og snart kom sola frem også. Det var fint å se bygda ovenfra, med øya Silda og Stadlandet lenger ute.

Her skifter været fort, og plutselig fikk jeg en kort, men kraftig snøbyge. Det gikk fort over, og snart skinte sola igjen.

Tok et stopp ved Håkonshallen, en felles gardsfjøs for flere gårder i distriktet. Den ble reist rett etter krigen, men ble aldri helt fullført eller tatt i bruk. Det er et imponerende byggverk og helt sikkert et naturlig stoppested for turgåere, 323 moh.

Litt lenger oppe fikk jeg en fantastisk utsikt nordover.

Så kom det en ny og kraftig snøbyge, og jeg bestemte meg for å snu. Dette er et område med mange turmuligheter hele året!

Passerte også flere andre steinhus. Dette tror jeg lå på gården til mine besteforeldre.

I det sola gikk ned tok jeg en tur ned til vannkanten. Fint å gå mellom de gamle båthusene og kjenne saltlukta fra havet.

Da er det tid for litt middag, og å forberede morgendagen! Da blir det muligens en tur til Måløy.Ha en fin tirsdagskveld😊

3 svar til “Turprosjekt-2020, Vestland dag 2”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: