Tur til ny måne

Det blåste litt kaldt i starten, men ellers var det strålende vårvær på turen i dag. Tidligere har vi vært på en liten topp som heter Månen her i Vanse, men det finnes en måne i Lyngdal også.  Det ble dagens mål for Tara, Tone, Gry og meg. Turforslaget fant vi på Lister Friluftråd sine sider, masse info å hente der.img_0782Første del av turen gikk på asfaltert gangvei, for det meste slakt oppover, men etterhvert kom vi over på grusvei som fortsatte oppover i terrenget.  Etter ca 170 høydemeter tok vi en avstikker fra den merkede løypa og ut på et flott utsiktspunkt. Der smaket det godt med dagens første kaffekopp.  _DSC0008 (1)Nå hadde også vinden gitt seg, så i sola var det godt og varmt. Dette var ett veldig fint område å være på. Her fant vi to rustne gamle gjenstander, som vi etter litt googling fant ut at det må ha vært deler av gamle separatorer.img_0775Vi fortsatte videre oppover i fin natur.  I dette området fant vi en sttein som har ligget helt ute på en kant i flere tusen år, helt på vippen, ikke til å rikke, artig!img_0770Var også innom et gammelt hus som nok trenger litt oppussing.img_0769I dette området så vi også flere store og små flyttsteiner, som i løpet av istiden har plassert seg oppe på mindre steiner, som om det hadde føtter.  Noen av disse har fått navn som Skilpadden og Musa.img_0755På neste utstikker kom vi til Månen, som hadde enda bedre utsikt.img_0768Vi så langt i flere retninger, rett med til Lyngdal, utover Rosfjorden, og langt ut i havet. Også her ble det kaffe og mistepakke, vi tok oss god tid i finværet, så deilig å kjenne at sola endelig varmer litt._DSC0002Tilbake på stien hadde vi bare nedoverbakke den siste delen av turen, fortsatt i strålende vær.  Vi stoppet i Farsund på vei tilbake, og der smaket det godt med en is.

Ha en fin lørdagsnatt:-)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: