Fin sommerhelg

Det er ikke første tur i Haldenområdet, og det blir helt sikkert ikke siste. Vi startet i går fra parkeringen nedenfor Venåshytta, litt nord for Halden.  Har gått deler av denne turen tidligere, men på en annen årstid.  img_4328-1Sammen med turvenninne Gry og Tara la vi i vei innover i fin gammel skog.  I tur-sekkene hadde vi telt og det vi trengte av mat og utstyr for en natt i skogen. Terrenget innover mot Blytjernet er lettgått, men veldig variert. Noen steder er man inne i skogen, det er en del myrområder, mens i andre partier har man følelsen av å være på fjellet.Vi dro sent av gårde i går, så vi slapp formiddagsregnet, og det ble både fin sol og fin varme på turen.img_4331På sørsiden av Blytjernet fant vi en fin plass til teltet, ikke så langt fra vannet.img_4327Det smakte godt med middag i vannkanten i det solen gikk ned bak åsen. Det ble en sånn sommerkveld som vi drømmer om i den mørke kalde årstiden, speilblankt vann og fantastisk lys og god sommervarme hele kvelden.img_4345Vinden holdt fluer, mygg og knott unna mens vi spiste, men da den ga seg kom de flygende. Det virket etterhvert som de hadde landsmøte i forteltet.img_4347

Vi sov godt alle tre til lyden av en liten regnskur tidlig på natten.  Det var også det vi fikk av regn på denne turen. Sto tidlig opp og pakket alt i sekkene før havregrynsfrokosten. Det var nemlig meldt regn.  img_4334Etter frokost fortsatte vi rundt tjernet og oppover mot Høyåsen. Der har Halden skiklubb en stor hytte.  Den er imidlertid stengt på denne tiden av året. Det satt 2 stykker ved hytteveggen, de eneste vi så på hele turen. Der oppe fant vi også årets første blåbær.  Store og fine, men trener litt mer sol.img_4350Det varslede regnet så ut til å komme da vi var oppe på Høyåsen, og det kom noen store dråper i det vi tok på oss regntøy og startet «nedstigningen».  img_4351Det ble med disse dråpene, og regntøyet havnet i sekkene igjen. Vi fulgte en blåmerket sti som går parallelt med skogsvilveien et stykke nedover.  Den går i fin skog, et lite tjern og livlige bekker. Så også et tre hvor det ser ut som hakkespetter har generasjonsboliger.img_4340Så et stykke på skogsbilvei før den siste kilometeren gjennom samme skogen vi gikk opp, og tilbake til der vi staret i går.img_4424I det vi var på vei inn i bilen åpnet himmelen seg, og det regnet vi var forberedt på deiset i bakken (se video lenger nede).  Men da var turen over, og Tara sovnet fort.img_4343Vi var litt forundret over at det ikke var andre ute og gikk, men antar at det «dårlige» værvarslet hadde noe å si.

 

Her en video fra turen:

Ha en fortsatt fin søndagskveld:-)

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: