Bryggelangs i Oslo

Kjente gårsdagens krevende tur godt i beina i dag, og bestemte meg for en alternativ tur i dag. Det er lenge siden jeg har vært nede ved havna i Oslo, så da ble det en tur dit i dag. Litt sightseeing i egen by er OK det.img_1845

Startet fra Middelalderparken gjennom det nye i Sørenga og videre forbi Munchmuseet, Deichmanske bibliotek, Operahuset og alle andre nybygg i Bjørvika. Merket at det er lenge siden jeg har gått i dette området.img_1843Til tross for at det var ganske kjølig i været var det mange som hoppet i sjøen i dag.  For det meste var det i tilknytning til de mange badstubåtene som ligger langs bryggene. og fjordcruisebåtene er allerede i gang med sesongen.

img_1849Tok en kaffekopp på en kafe foran Havnelageret før turen fikk videre ut mot Vippetangen.img_1848Det var ikke mange som fisket der i dag, kun et par stykker forsøkte fiskelykken. Litt tidlig for makrellfiske tenker jeg. På nedsiden av festningen ligger det flere boder.  I den ene er det snekkerverksted hvor det repareres gamle og lages nye små trebåter (se video lenger nede).  Artig å se.img_1854Ved Rådhuskaia og utover Aker Brygge var det som alltid folksomt, til tross for at det etterhvert ble ganske kjølig.  Avsluttet bryggeturen med en rundtur på Tjuvholmen og Fillipstad.img_1860Deretter ble en en rask tur gjennom sentrum.  Gikk blant annet forbi de 50000 miniatyrfigurene av mennesker i Teatergata.

Et flott kunstverk når man tar dem nermere i øyesyn.img_1864Avsluttet med en god pizza på vei hjem etter en litt anderledes, men fin søndagstur.img_1866

 

Kort video fra turen:

Ha en fin søndagskveld:-)

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: