Turprosjekt-2020. Troms og Finnmark – Dag 3 og 4

Da har jeg hatt 2 fine dager til her i Alta. Jeg innser at Troms og Finnmark ikke er det ideelle fylket i desember med den type turer jeg liker. Dagene er  for korte, og  det er ikke lett å gå i den fine naturen her i mørke.img_0640I går ble det en rolig tur. Ikke så lang, men en fin tur nord for Alta sentrum.  Der inne i skogen ligger hoppanlegget i Alta.  Her har mange kjente hoppere satt utfor, blant annet Bjørn Wirkola, som er herfra, og har fått en gate oppkalt etter seg. Er ikke sikker på om bakken er i drift lenger.  Ser at den siste bakkerekorden ble satt i 2006.

img_0503I skogene her er det stier på kryss og tvers, og jeg jeg gikk på en del av dem i dag.

img_0455-1I dag dro jeg litt sydover, til Alta museum. Derfra fant jeg en fin sti oppover til Hjemmeluft.  Den ligger på 182 moh, og har en fin utsikt, blant annet utover Altafjorden og fjellene på den andre siden av fjorden.img_0635Derfra gikk jeg et stykke oppover mot Nordtoppen, men ikke helt opp.  Alikevel fikk jeg en fantastisk utsikt!img_0627 På vei ned passerte jeg et bål noen hadde gått i fra.

img_0634Skulle gjerne opplevd med her oppe, som hvalsafari og hundekjøring, men i disse koronatider er ikke det mulig.  Har forsøkt å kontakte noen turoperatører her, men har ikke fått svar.

Var innom Alta museum, som ligger syd for Alta sentrum.  Mye spennende å se på der.

Kjenner at jeg begynner å bli litt sliten, og at det er på slutten av turprosjektet mitt, så i morgen blir det en rolig dag her i Alta. Sikkert litt spennende å se på i sentrum av byen også!

Her en video fra dagens tur:


Ha en fin fredagskveld:-)

 

 

 

Ett svar til “Turprosjekt-2020. Troms og Finnmark – Dag 3 og 4”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: