Turprosjekt-2020, Troms og Finnmark fylke – Dag 1

Da har jeg endelig kommet til det siste fylket i turptosjeketet mitt. Etter en fin flytur oppover nesten hele Norge, landet jeg i Alta.

Her er det mørkt hele døgnet nå, så det siste jeg fikk se av sol for noen dager, var fra flyet rett etter at det tok av fra Gardermoen.img_0418Som vanligt sov jeg dårlig natten før jeg skal ut og reise, og dro avgårde til Gardermoen litt før kl 6, så i dag har jeg ikke rukket annet enn å pakke ut, og å se meg litt rundt her. Alta virker som en liten koselig by ,med i overkant av 13000 innbyggere.  Den ligger på breddedrad 69,58 N, og er Norges 5. nordligste by.img_0427I enden av byens gågate, som nå er pyntet til jul, ligger Nordlyskatedralen med sitt nordlysinspirerte spir.img_0433I morge blir det en tur ut i terrenget her oppe.  Jeg er ikke kjent her, så jeg begynner forsiktig.  Det ligger litt snø på bakken, så det er fine gå-forhold. For sikkerhets skyld tar jeg med staver, og selvfølgelig holdelykt og ekstra batterier.img_0435Håper på noen flere timer med søvn i natt, så er jeg klar for turen i morgen.

Ha en fin tirsdagskveld:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: