Novembertur i Østmarka

I dag fant jeg en ny innfallsvinkel til Østmarka, nemlig fra boligfeltet ved Lysås, og rett inn i skogen sørover på fin sti mot Elvågasæter.  Til tross for at det ikke er langt til bebyggelsen, hadde jeg følelsen av å være langt ute i marka.  Der går det masse stier på kryss og tvers i fint, lettgått terreng.img_0254Etter litt skogsbilvei gikk turen videre på steinete sti innover mot Igletjern, et lite koselig tjern, rett nordøst for Nord-Elvåga.img_0265Inne i skogen der smakte det godt med kaffe og en brødskive.img_0289Derfra på sti ned til demningen over til Mariholtet Sportsstue. Dette er ett sted jeg ikke så veldig ofte er innom, men i dag tok jeg en tur. De har veldig godt bakverk, så det ble en kanelbolle med meis og en kaffekopp.img_0269Med det lave skydekket og tåkedis var det virkelig fint å se sørøver Elvåga.img_0271Turen tilbake gikk på vestsiden av Elvåga.  For å slippe å gå på veien valgte jeg å gå i traseen til skiløypa, da blir det litt mer kupert. img_0285Var også nedom ruinene etter Ellingsrud mølle fra 1795, som lå langs elva ned fra Elvåga.

Her en video fra dagens tur:

Ha en fin søndagskveld:-)

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: