Årvolltangen rundt

Det hender jeg får tips om områder eller turer av kjente og ukjente, og det var bakgrunnen for dagens tur.
I dag kjørte turvenninne Gry og jeg fra Oslo og den tåka som har sittet fast her i over en uke, og til Moss. Vi hadde ikke kommet langt før sola skinte, og det så nesten vårlig ut, med grønne åkre langs veien.
Vi parkerte ved Storebaug, og startet runden på gjørmete stier, men i ett lett og fint terreng. Bløtt er det jo på denne årstiden, men det ble bedre utover på tangen. Det går stier og tråkk på kryss og tvers ned til sjøen, og opp igjen.img_9520Masse flotte små perler, og det ble en kaffekopp både på Ravneberget og ytterst på Elverhøy. Vi måtte nyte utsikten og den fine dagen.img_9545Trodde et øyeblikk av vi var på ville veier da vi at skiltet som viste at det var 1,3 km til Canada.  Canada viste seg å være en fin speiderhytte. img_9540-1Til tross for at dette nok er et populært turområde var det overraskende mye sopp å finne. Så i dag ble det fersk traktkantarell til middagen.img_9534Tilbaketuren gikk i småkupert terreng langs Mosseelva, og i dette området er det tydeligvis bever.img_9543Her holder den på med felling av et digert ospetre. Tipper det er ca 20 meter høyt, og det er ikke lenge før «jobben» er gjort!

img_9544Takk til Bente for fint turtips! img_9529Her en video fra dagens tur:

Ha en fin lørdagskveld:-)

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: