Langs Glomma ved Sørumsand

Siste tur i oktober gikk i et område jeg ikke har gått i tidligere. I skikkelig grått høstvær startet turen fra Bingsfoss kraftverk i Sørumsand.  img_9283Turvenninne Gry og jeg har gått mange turer sammen, men sjelden på så sølete sti som i dag.  img_9295Det begynte på en fin grusvei langs Glomma, men etterhvert ble stien smalere og smalere, og mer og mer sølete.  Der vi tok av fra stien langs elva gikk vi i kutråkk i en sleip skråning.img_9321Det har regnet mye i det siste, så det var mye vann i Glomma i dag.img_9292Det er mye historie langs elva. Her var det tømmerfløting i gamle dager.  Her kan man også se helleristing på steinene langs elva.img_9284Til tross for at det var vanskelig å gå på stien ble det en fin tur, og nedenfor kraftverket var det stille og rolig.img_9318Der passet det fint å ta et stopp og tenne bål ved elvebredden, drikke kaffe og spise matpakken.  img_9300Det blir tidlig mørkt, så vi valgte å veien tilbake. Fant en liten snarvei gjennom en fin skog.  Også der ble det et kaffestopp, før turen og oktober var  over.img_9326Her en kort video fra dagens tur:

Ha en fin lørdagskveld:-)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: