Turprosjekt-2020, Innlandet fylke – dag 8

Etter en rolig kveld på Lillehammer i går med litt byvandring, var det deilig å våkne til sol og relativt mange varmegrader i dag. img_6195Min tidligere kollega Tore Vea jobber på Maihaugen, og i dag var vi så heldige å få en guidet tur rundt på dette store og innholdsrike museumsområdet.  Her er det utrolig mye historie, og da var det ekstra hyggelig å gå der sammen med en som er så veldig kunnskapsrik og engasjerende!img_6217Først var vi innom mange gamle gårder og driftsbygninger fra blant annet Lom og Skjåk. Vi lærte om bygging av skigarder, og vanntilførsel til tørre jorder.img_6199

Vi passerte et område med flere hytter, og flere vil komme, som for eksempel DNT’s Gråhøgdbu, som var en av hyttene jeg lå i da jeg gikk Rondanestien i fjor. img_6223Så bar det inn på en fin liten skogssti i kulturlandskapet. Det er det bygget en fantastisk fin gapahuk, med barktak. img_6225Det er flere dyr på Maihagen, og i dag «hilste» vi på et par purker, fargerike høns og flotte kyr med kalver.

Vi var selvfølgelig også innom boligfeltet, med hus fra alle tiårene på 1900-tallet.img_6209Turvenninne Gry fant huset som lignet veldig på det hun vokste opp i.

Til slutt en liten tur i en kopi av Storgata i Lillehammer, før denne fine runden ble avsluttet med kaffe og vaffel utenfor Kirkestuen.

Tusen takk, Tore, for en spennende og lærerik dag!

På veien videre hjemover tok vi et stopp langs Rokosjøen, som jeg passerte på Rondanestien i fjord. Artig å se skiltene igjen.img_6228Nå blir det noen rolige dager her  i Oslo.  Må vaske klær og bytte utstyr for turen videre i Innlandet. Det nærmer seg slutten på ferien til Gry, så nå må jeg fortsette alene. Som alltid har det vært hyggelig å være på tur sammen med henne!

Ha en fin torsdagskveld:-)

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: